Kanadensiskt gästspel på Schhh Vardagsrummet i Östra Hoby 2024 06 13

Vilken spännande kväll – än en gång hos Ann Rosén och Sten-Olov Hellström i Schhh Vardagsrummet, Östra Hoby. Två annorlunda och intrikata audiovisuella framföranden.

Trajectories – tre magiker som agerar i mörkret. Och Vivian Li med ett nästintill ambient stycke som gav avslappning och fantasisk vila.

Presentationerna ser ut såhär på hemsidan Gästspel från Kanada | Trajectories & Vivian Li | schhh

𝕋𝕣𝕒𝕛𝕖𝕔𝕥𝕠𝕣𝕚𝕖𝕤 ~ (ℂ𝔸/𝕊𝕎𝔼)
Trajectories är ett kanadensiskt-svenskt kollektiv av ljudkonstnärer och kompositörer bestående av Connor Cook, Charles Harding och Malte Leander. Genom att reflektera och kommentera samtida frågor och händelser formar varje enskild skapares perspektiv interaktivt kollektivets riktning och vice versa. I denna iterativa praktik utforskar Trajectories en mängd olika inspelningsuppsättningar, kollaborativa kompositionstekniker och experimenterar med idéer om konstnärens icke-antropocentriska positionering, närvarande vid tidpunkten för inspelning, komponering och framförande. De dokumenterar expeditioner med hjälp av fältinspelare, hydrofoner och olika kameror för att fördjupas i synen och ljuden från miljöer, i syfte att vårda gradvis framväxande konstnärliga teman kring den ekologiska och historiska karaktären hos geografiska platser och, som ett resultat, engagera sig i nytt arbete med personlig mening förstärkt av omgivningens djupare sammanhang.
https://trajectoriescollective.bandcamp.com/

𝕍𝕚𝕧𝕚𝕒𝕟 𝕃𝕚 ~ (ℂ𝔸)
Vivian Li är en Tiohtià:ke/”Montreal”-baserad multidisciplinär ljudkonstnär och kompositör. Hennes praktik kombinerar användningen av syntar, akustiska instrument, ljudinspelningar och ljudprogrammering genom improvisations performan installation och ljuddesign. Med utgångspunkt i en pågående fascination för ljudens terapeutiska egenskaper, försöker hon skapa uppslukande och oneiriska miljöer som främjar mjukhet, intimitet och varaktighet, och uppmanar lyssnarna att sakta ner, lyssna aktivt och söka vila kollektivt som en underhållningsakt. Sedan 2021 är hon värd för ett månatligt radioprogram ”Lo Signal” på Montreals samhällsradiostation CKUT 90.3fm. Denna 2-timmars slot fungerar som en sonisk lekplats, där hon spelar sina omgivande scraps, fältinspelningar, drönare, ljudexperiment och ljuddagbok.
https://specialdevivery.bandcamp.com/